Merkkiohjesääntö

Sähköteekkareiden yhdistys ry:n merkkiohjesääntö, hyväksytty yhdistyksen hallituksen kokouksessa 18.11.2019

I luku: Kiltanauha

1 §
Sätkyn kiltanauhassa on Karjalan värit sekä Sätkyn vihreä väri: toinen reuna on punainen, toinen vihreä ja keskellä on musta raita.
Nauhan leveys on 35 mm jaettuna siten, että musta ja punainen raita ovat saman levyisiä ja yhdessä enintään kolmasosan nauhan leveydestä. Vihreä osa leveydeltään loput nauhan leveydestä.

2 §
Kiltanauhaa käyttävät Sätkyn jäsenet akateemisissa juhlatilaisuuksissa sekä Sätkyä edustettaessa.
Nauhaa kannetaan siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli.
Nauhaa kannetaan siten, että vihreä väri on ylimpänä.
Nauhaa voidaan kantaa yksinään tai yhdessä LTKY:n kuntanauhan kanssa. Tällöin kuntanauhaa kannetaan kiltanauhan yläpuolella.
Naiset voivat tehdä kiltanauhasta itselleen ruusukkeen, jota kannetaan rinnuksessa. LTKY:n kuntanauhasta tehty ruusuke tulee olla Sätkyn kiltanauhasta tehdyn ruusukkeen yläpuolella.
Kiltanauhaan ei tule kiinnittää mitään, mitä ei erikseen ole kiinnitettäväksi määrätty.

II luku: Rintamerkki

3 §
Rintamerkki on halkaisijaltaan 13 mm oleva Sätky:n virallinen merkki.
Rintamerkin käyttöoikeus on elinikäinen.

Ostaminen ja hinta

Kiltanauha maksaa 5 €/metri ja killan rintamerkki on 2€ kpl. Killan Kiltanauhan ja rintamerkin voit lunastaa itsellesi kiltahuoneelta. Kiltanauhan ja rintamerkin voi ostaa sätkyn verkkokaupasta. Tämän jälkeen voit noutaa kiltanauhan ja rintamerkin kiltahuoneelta. Varauduthan esittämään tositteen/kuitin tilisiirrosta. Huom! Kiltanauha myydään verkkokaupassa yhden (1) metrin kappaleina. Jos haluat esim. 2 metriä nauhaa niin osta kaksi (2) kappaletta.